Helene harefrøken gla og lett
Og søt og vimsete og sommer kledt
Hun har tatt den hvite vinterkåpa av
Og sommerdrakten har hun første gang i dag
Brun over, og grå under, og lyselyserød på snuten.

Barnelatter sprer seg utover uteområdet og sola skinner fra skyfri himmel. Ungene har fått vann i badebassenget og synes det er deilig å få avkjøle seg litt i sommervarmen. Noen andre barn er i åkeren og plukker jordbær som vi skal ha til dessert.

- Bare ikke alle havner i magen til de ivrige bærplukkerne… En sommerfugl setter seg i gresset og blir gjenstand for en liten undringspause. Hvor er øynene hen, og hvorfor har den så fine mønster på vingene sine? I morgen skal vi på bondegården å ri på Ronja. Det er stille i fjøset nå, for alle sauene koser seg på fjellet. Tro så store lammene er blitt allerede! De er sikkert varme i all ulla på en så fin dag som dette. Ett barn forteller ivrig fra ferieturen til sverige og en annen gleder seg til han skal på ferie hos bestemor for da får han leke med hunden hennes igjen. Vi har plukket løvetannblader til kaninen i dag, for det liker den så godt. Selve blomsten brukte vi til å male med, og enda var det nok igjen til å lage blomsterkranser til både store og små. Vi ble kjempefine!:) Det er sommer på Kvitblik – måtte den vare leeeenge!