Høst

Krystallklare dager, ja nå er det høst
sola står lavt på him’len i øst
Bladene gulner på busker og trær
nå kan jeg plukke frukter og bær
Røyksopp og risker og små kantareller
rognebær, nøtter og ville moreller
Sola den gløder på him’len i øst
Krystallklare dager, nå er det høst

Høsten er en spennende tid på Kvitblik. Vi skal bli kjent med nye barna og foreldre, og de nye barna skal bli kjent med hverdagen i barnehagen og knytte nye vennskapsbånd.

Nå er det tid for høsting av naturen. I åkeren er det bl.a. gulrøtter og potet som skal tas opp, og vi lager deilig grønnsaksuppe. I skogen står både sopp og bær og venter på at lubne barnehender skal plukke dem, og ripsbuskene bugner av bær. På gården er det hektisk aktivitet, for nå skal sauene ned fra fjellet, de skal klippes og noen skal sendes til slakteriet. Nå blir det fårikålfest i barnehagen og vi skal få være med på saueklipping. Ulla tar vi med til barnehagen og vi utforsker hva den kan brukes til og vi gjør oss kjent med ull som materiale.

Nydelige farger, en klukkende bekk, iskrystaller som knaser under skoene og regnet som trommer på taket. Høsten er mangfoldig. Nå er det fint å varme seg på bålet i skogen og området rund hytta er spennende å utforske. Vi leker Bukkene Bruse på brua, hopper i bladhauger og leker gjemsel i gresset. Nå er det også tid for å prøve fiskelykken i kvitblikvannet, og vi undrer oss over hvordan naturen forbereder seg til vinteren. Trekkfuglene samler seg for å dra sørover. Hvordan vet de hvor de skal dra tro? Vi må ordne med mat til våre fuglevenner som blir igjen her hos oss i vinter, så får vi håpe de andre kommer tilbake til våren.